Mijn naam is Marieke Westendorp. Ik ben bewegingswetenschapper en gespecialiseerd in de relatie tussen motoriek en cognitie. Na jarenlang onderzoek bij kinderen ben ik gepromoveerd op dit onderwerp.

De laatste jaren heb ik mij verdiept in de schrijfmotorische ontwikkeling van kinderen en hiervoor cursussen gedaan. Deze kennis en ervaring breng ik nu in de praktijk. Ik bied kinderen ondersteuning bij het ontwikkelen van de schrijfvoorwaarden en het handschrift.

Verder heb ik als projectleider ervaring met het ontwikkelen van beweegprogramma’s, het uitvoeren van onderzoek naar de effectiviteit van interventies en met longitudinaal onderzoek. Ik heb kennis en ervaring opgebouwd op diverse onderwerpen o.a. kinderen met ontwikkelingsproblematiek, motorische ontwikkeling, motorische leerprincipes, zelfregulatie, en de relatie tussen motorische ontwikkeling en cognitieve ontwikkeling in het bijzonder executieve functies.

Mijn kracht ligt in het vertalen van theoretische principes naar praktische toepasbare adviezen en programma’s. Daarbij is mijn uitgangspunt dat wetenschappelijke kennis en praktijk elkaar versterkt: samen ontwikkelen maakt sterk! 

 

 

 

 

gallery/marieke

Over Moveo